Педагогика ↓

Спортивне свято для дітей старших груп на тему: «Щоб ніколи не хворіти…»

Матеріал: великий градусник, великий шприц, костюми доктора та листоноши Печкіна, велика коробка (посилка), набір для гри «Бадмінтон», певний спортивний інвентар (м’ячі, обручі, кубики, кеглі, 2 мішка для стрибків, 2 лійки, 4 ведерця, 2 гімнастичні палиці).

Звучить пісня Ю. Чичкова «Фізкульт – ура!». До залу входить лікар Айболить. У нього під рукою великий градусник, з одного боку температура нормальна, а з другого – 40 С.

Лікар Айболить. Здрастуйте, діти!

Діти. Здрастуйте!

Доктор Айболить. Здоров’я в порядку?

Діти. Спасибі, здорові!

Лікар Айболить. Діти! Перед початком змагань я маю усіх вас оглянути. Тих,що сидять, прошу встати і виконувати команди.

Всі дихайте… Не дихайте…
Все в порядку, спочивайте…
Дружно руки піднімайте…
Все прекрасно, опускайте…
Нахиліться…, розігніться…
Станьте прямо…, усміхніться…

Всім міряє температуту градусником (жартівливо).

Лікар Айболить.

Так, я оглядом задоволений,
Бо ніхто з дітей не хворий,
Всі веселі і здорові,
До змагань будьте готові!

Несподівано з’являється хлопчик Плохиш. На ногах: гольф – шкарпетка, кед – черевик, на голові зимова шапка, одягнений в тільняшку. Позіхає, потягується, говорить: «Фізкультуру не люблю, краще трошки я посплю…»

Ліка Айболить підбігає, міряє температуру, хапається за голову і кличе на допомогу медсестру, яка заходить із великим шприцем. На ньому написано «Від лінощів». Плохиш, побачивши медсестру,ховається за дітей і вигукує: «Я більше не буду лінитись, хочу бути, як усі, спортсменом!». Всі намагаються надати йому належного вигляду і лікар дозволяє йому стати в шеренгу.

Лікар Айболить.

Діти, між нами немає місця нечупарам і ледарям!
Спортивне змагання починати пора,
Юним фізкультурникам – Ура! Ура! Ура!

Лікар Айболить. Команди, привітайте одне одного!

Девіз команди «Бджілка»:

Ми усі зарядку робим
Як завжди, в ранковий час.
Хай бояться нас хвороби,
Хай завжди минають нас!

Капітан команди «Бджілка»: Команді «Морячок» – фізкульт – привіт!

Девіз команди «Морячок»:

Щоб зрости нам сильними,
Спритними, сміливими,
День у день по розпорядку
Ми виконуєм зарядку!

Капітан команди «Морячок»: Команді «Бджілка» – фізкульт – привіт!

Лікар Айболить. У наших сьогоднішніх змаганнях зобов’язуємося грати…

Діти. Чесно і за правилами.

Обидві команди шикуються і починають змагання.

1. Гра естафета «Жабки».

Учасник з кожної команди, тримаючи гімнастичну палицю під коліньми, стрибає жабкою до лінії. Повертається бігом, передає палицю наступному гравцеві. Оцінюється правильністьвиконання вправи.

2. «Нагодуй ляльку».

Проти кожної команди на відстані 20-25 кроків на стільцях сидять ляльки., перед ними стоять чашки. В руках у першої дитини ложка. Кожний з учасників зобов’язаний ложкою доторкнутися до ляльки, по естафеті передати ложку іншій дитині. Гра триває доти, доки всі учасники не «нагодують» ляльок. Перемагає та команда, яка швидше впорається із завданням.

3. «Хто швидше».

Два обручі лежать перед кожною командою на відстані одного кроку. Діти по черзі протягають їх через себе, залишаючи на місці для інших учасників гри. Після закінчення, діти обігають прапорець, бігом повертаються до своєї команди, передають естафету і стають останніми.

4. Гра – естафета «Пінгвини».

Діти стрибають із затиснутим між ногами м’ячем до лінії. Повертаються бігом, передають м’яч наступному гравцеві. Звернути увагу на чіткість та старанність виконання вправи.

5. Гра «Посади і збери картоплю».

Перший учасник – розкладує обручі (4 шт.), другий – садить в кожний обруч «картоплю» (кубики), третій – поливає висаджену картоплю, четвертий – збирає «картоплю» (кубики) у ведерця, п’ятий – збирає всі обручі. Виграє та команда, яка швидше впорається із всіма завданнями.

Лікар Айболить. Зараз ми перевіримо, як ви знаєте і любите спортивну музику. Допомагати можуть і вболівальники.

Діти співають знайому пісню на спортивну тематику (пісня «Про зарядку» муз. Д. Львова–Компанейца, сл. В. Вікторова).

6. Естафета «Хто швидше перенесе волан?».

Перенести волан на ракетці, обігаючи змійкою поміж кеглів до лінії. Повернутись бігом прямо, передати ракетку із воланом наступному гравцеві.

7. Естафета «Склади сонечко».

Діти шикуються у дві команди. Кожний тримає гімнастичну палицю. Діти по черзі добігають до обруча, який покладено на протилежному боці зала, та прикладують до нього гімнастичні палиці у вигляді промінців. Швидко повертаються на місця та передають естафету рукою наступному гравцеві.

Виграє та команда, яка правильно, старанно складе сонечко.

8. Естафета із м’ячами (2 м’яча).

Передавання м’яча партнеру на протилежній стороні залу. Одна команда стоїть в одному кінці залу, один за одним. Друга – в другому кінці залу. Ведучі команд тримають м’яч, посередині залу лежить обруч. За сигналом ведучі обох команд починають швидко рухатись, обігаючи обруч з правої сторони і передають м’яч партнеру з протилежної команди. Закінчується естафета тоді, коли команди поміняються місцями.

9. Гра «Гусеничка».

Перший учасник команди проповзає навколішках з упором на руки до прапорця та повертається назад, до нього приєднується другий учасник команди, тримаючи першого міцно за ноги руками. Коли вони повертаються, до них приєднується наступний гравець і так подальше,поки вся команда не повернеться до місця старту. Звернути увагу на правильність з’днання гравців та вміння рухатись узгоджено (не раз’єднуючись до самого кінця).

10. Естафета з участю вихователів «Стрибки у мішку».

Дострибати у мішці до обруча, зняти мішок та бігом повернутися до своєї команди, передати мішок наступному гравцеві. Останніми вкомандах стрибають у мішках вихователі. Виграє та команда, яка виконає завдання першою.

Лікар Айболить. Продовжуємо змагання. А зараз ми перевіримо, як ви знаєте і любите спортивну музику. Допомагати можуть і вболівальники.

Діти співають знайому пісню на спортивну тематику (Пісня Ю. Чичкова «Щоб ніколи не хворіти»).

Тим часом журі виявляє переможця змагань та оголошує результати.

Сюрпризний момент. У супроводі звуків веселого маршу з’являється листоноша Пєчкін з великою посилкою в руках. Виходить у центр залу між командами.

Пєчкін. Здрастуйте, діти! Я не помилився? Це дитячий садок №… «_________»? Все правильно. Я приніс посилку для вашого хлопчика. Де він?

Лікар Айболить. Зачекайте, зачекайте, дорогий листоношо Пєчкін. У нас багато хлопчиків, дівчаток і сьогодні вони дуже добре попрацювали. Тож ця посилка для всіх.

Пєчкін. Гаразд. Це я не додивився. Тут так і написано: «Вихованцям дитсадка №…».

Пєчкін відкриває посилку, роздає подарунки.

Похожие материалы в разделе Педагогика:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *